Khamis, 9 Mei 2013

Liebster Award

Assalammualaikum wth dan hola uolls.





                                                                              
Ha??Libster Award??That's my first impression bila dapat satu invitation daripada sahabat blogger ika iaitu Mahirah Ridzuan  yang mana beliau telah menominate blog ika untuk Liebster Award ni. I'm so excited to join it. Let's we started!

Syarat-syaratnya:-

1) List 11 facts about yourself.
2) Answer the 11 question  given to you.
3) Create 11 new questions for the bloggers you nominate.
4) Thank the person who nominated you and link back to their blog.
5) Choose 5 bloggers with 200 or less followers to nominate.
6) Go to each bloggers page and let them know about the award.  

11 Fakta tentang Ika:-

1) Boleh menari tarian tradisional seperti zapin,joget dll.
2) Tak suka makan durian sebab buah tu buat ika pening.
3) Suka menonton wayang filem horror tapi boleh lemah semangat time 
    tengok movie tuh.   
4) Saya seorang nurse yang baru sebulan lebih sah pelantikan.
5) Suka mengemas rumah dan akan jadi mak jemah bila nampak rumah  
    bersepah.
6) First impression orang nampak ika sombong dan pendiam tapi sebenarnya 
    ika masuk air jugak bila jumpa geng yang sekepala.
7) Keras hati,keras kepala,degil tapi sometimes boleh tolerate gak bila rasa 
    diri ini memang salah. 
8) Anak ibu sebab memang rapat dengan ibu.
9) Ika nampak lembut tapi sebenarnya ika lasak.
10) Tak pandai masak.take attention ok guys semua.
11) Boleh jadi pekak atau kaku bila da hadap laptop.

Soalan exam daripada Mahirah Ridzuan:-

1) Selesa tak korang tido tak lapik bantal dan tilam?Kenapa?

J: Sumpah tak selesa sebab besok bangun satu badan boleh sakit.
  
2) Selalu kalau korang shopping pergi sorang ke ngan pasangan?   

J: Dengan pasangan tapi confirm2 dorang kene tinggal bila ika jumpa apa ika 
   nak beli.

3) Apa habbit korang yang tak boleh tinggal?

J: Suka nanyi dalam toilet buat studio sendiri.hehe

4) Korang bawak kereta/lori/motor/basikal selalu speed paling laju berapa?     
    speed paling perlahan berapa? 

J: 60km/h je.Honestly dah 3 tahun x pernah drive so speed yang dinyatakan 
   time test JPJ je.hahaha..

5) Korang manja?garang?ganas?nutral?tak dalam family?

J: Semua ada kecuali ganas.

6) Korang suka bercuti dekat mana?Oversea dan dalam negara.

J: Oversea korea dan dalam negara Pulau Tioman.

7) Handphone paling canggih yang pernah korang guna.

J: Nokia Xpress Music model 5510.

8) Perkara apa yang korang x boleh lupakan?Pahit & manis.

J: Kenangan pahit bila putus cinta dan kenangan manis bila jumpa my 
   soulmate. 

9) Laptop terkini yang korang guna?

J: Laptop Compact. Actually Lenovo tapi lebih selesa pakai Compact.

10) Korang suka makan sushi tak?

J: Suka tapi sushi tuna jela.yang lain tak masuk tekak.

11) Barang apa yang korang suka buat koleksi?

J: Gelang (beli tapi x terpakai) dan baju.


Agak-agak dapat 100% markah tak jawab soalan exam ni??hehehe..ambil masa sejam gak la nak jawab sebab kucing ika kacau.huhu..

Now,its my turn untuk uolls jawab pulak soalan ika ok?Makesure tenangkan minda dan jawab seikhlas mungkin.

1) Blog apa yang selalu uolls update perkembangannya?kenapa?
2) Dalam sehari berapa kali uolls ucap terima kasih pada mak ayah?
3) Apakah aktiviti yang paling gila uolls buat sepanjang hidup uolls?
4) Hadiah apa yang akan uolls beri pada orang tersayang?tak kisah la 
    family/bf/gf .
5) Sedang uolls duduk dalam train sambil pegang barang yang bayak dan ada 
    seorang warga emas berdiri hadapan uolls,apakah tindakan uolls?        
6) Perkara pertama yang uolls buat sebaik sahaja bangun daripada tidur...
7) Antara sahabat dan kekasih,mana pilihan uolls?Alasan?
8) Belajar di IPTA atau di IPTS,mana uolls rasa lagi bagus?
9) Target untuk tahun ini ada yang sudah tercapai tak?Nyatakan.
10) Favorite cartoon yang paling uolls suka tengok sampai hari ini?Kenapa eh?
11) Dengan duit 50 sen apa yang uolls dapat beli?

Tricky tak soalan ika?Rasa-rasa blank berapa minit uolls nak fikir jawapan?
Sebenarnya soalan ini untuk seronok-seronok je.

Lastly, ika nak ucap terima kasih kepada sis Mahirah Ridzuan sebab menominate blog ika untuk join this award.Ika tahu ada banyak benefit dengan adanya Liebster Award ni. Jadi ika sahut cabaran sis untuk melaksanakan tanggungjawab yang diberi.I wish you success ok.

Dengan ini ika menominate 5 blogger yang terpilih iaitu:-

 Nur Baiyah nur baiyah 

Aienn Latifi Aienn Latifi
  
Fiza Saiza Coretanku


Hamizah Othman Ohsem 



Wokeyh semua jangan segan silu ok.Jawab jangan x jawab sambil-sambil merapatkan ukhwah antara kita.insyaallah..

Have fun! 

                    

 
  
 
   

 

9 ulasan:

  1. Ahah! Well done dear... bestkan jawab exam? ngee... ika dah follow akak? Klu blum jom follow boleh keep in touch... klu dah thank so much... =)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hai sis.ika dah follow da.always keep in touch ok.salam perkenalan =)

      Padam
  2. saya da join...tersangat trick soalan ika..hehehe :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. hehe..thanks..always keep in touch k =)

      Padam
  3. Join :>

    http://ainsentiasasayangibu.blogspot.com/2013/05/liebster-award.html

    BalasPadam
  4. ASSALAMUALAIKUM , DENGAN SUKACITANYA DIMAKLUMKAN DISINI ADA G.A TERBESAR MEI, MEMANG AWESOME . HADIAH TOP REFERRAL SEHINGGA RM150.++ . JOM JOM . ADA BANYAK LAGI HADIAH . ANDA DI TAG #335
    LINK TAGGING :
    http://www.officialsyafiqmuhammad.blogspot.com/2013/05/tagging3.html
    link G.A :
    http://officialsyafiqmuhammad.blogspot.com/2013/05/1st-biggest-giveaway-by-osm.html

    BalasPadam
  5. hehehe..
    thanks ya sbb nominate akak sekali:)

    BalasPadam
  6. blog awak ditag oleh saya pula :)

    jom join :)
    http://fizasaiza.blogspot.com/2013/05/simple-giveaway-bintang-mencari-cinta.html

    BalasPadam