Ahad, 31 Mac 2013

Memori Terakhir Sejuta Pengalaman

Assalammualaikum wth dan hai hai uolls..
Dalam minggu ini sahaja berbagai post telah ika update untuk memenuhi waktu terluang dan memenuhi kesempatan yang ada untuk berblog. Lagi 2 hari sahaja ika akan bergelar nurse dan perasaan gemuruh masih melekat di hati ini.cewwaahh!!ayat...
seperti sedia maklum bahawasanya ika telah pun berhenti daripada bekerja di S.P.A.sob sob sob..
Walaupun hanya 2 bulan tapi banyak pengalaman ika miliki. Bak kata pepatah pengalaman tidak mampu dibeli dengan wang. So, rasai peluang yang telah diberi sebaik mungkin.
Ika dilayan seperti tuan puteri je sebab mereka terlalu baik dengan ika dan jika ika buat silap teguran yang diberi tak akan ika abaikan. Itulah,bila kita baik dengan orang, insyaallah..orang lain pasti akan buat baik dengan kita. Yang penting ikhlas melakukan sesuatu pekerjaan. Nasihat tau ni..hikhikhikhik..
So, ini adalah gambaran kenangan ika sepanjang bersama warga SPA dan yang paling best sambutan majlis perpisahan ika dan majlis perkahwinan kak Anom di Secret Recipe, di Alamanda Putrajaya baru-baru ini.














Ok..melalui gambar ni sahaja uolls boleh nilai bertapa happy nya ika bekerja di samping mereka semua.
sebenranya banyak lagi gambar nak update tapi waktu tidak mengizinkan.
By the way sebelum ika terlupa tentang segmen yang bakal ika lancarkan mungkin terpaksa di postpone buat smentara waktu. Apa2 pun nanti ika bagi tahu ok.
Happy weekend uolls!!!


Rabu, 27 Mac 2013

Segmen Tambah Followers Sepantas Kilat

Bismillahirrahmannirrahim...


Nak join Klik Sini!!!!

Jumlah followers IKAIKAFAID : 57 followers





Selasa, 26 Mac 2013

Up Coming Segment

Assalammualaikum wth dan hola hola uolls..
Alhamdulillah diri ini masih berkesempatan untuk berblogging walaupun selepas ini mungkin akan kureng untuk berblog seperti sedia kala.
Nak sedih pun tak boleh jugak sebab dalam diri ini tak akan terlintas untuk terus stop berblog.no no no...
Mane boleh stop kan nanti anak-anak,cucu cicit ika mesti nak tahu cerita muda mudi nenek mereka suatu ketika dahulu kan. Dulu boleh la simpan diari then 30 tahun akan datang serahkan pada anak-anak or cucu cicit tentang what experience that her or his grandmother ada kan..class gituw..
apa kau merepek ni jah oi..

Ok back to the top.Bergini ceritanya ingat x entry ika
Ika pernah berjanji pada semua blogger ika yang ika nak share apakah rahsia yang ika nak bagi tahu pada uolls kan.huhuhuh...
Rahsia nya adalah ika  bakal jadi isteri orang tak lama lagi!!!!!hahahahah ok fine, uolls kene tipoo. kuikuikuikui..
Sebenranya ika bakal menjadi Jururawat Masyarakat pada 1.4.2013 ini!!!!
Alhamdulillah dan syukur kehadrat ilahi atas kurniaan rezeki serta penantian yang ika nantikan sekian lamanya.
Ika akan lapor diri di Jabatan Kesihatan Negeri W.P Kuala Lumpur dan bermulanya disana nanti ika bakal ditempatkan samada di hospital ataupun di Klinik Kesihatan.
Perasaan sekarang memang terlalu bersyukur,happy amat dan nervouse jugak. Almaklum la...lepas ni tak boleh main-main buat kerja.weeee...

Oleh yang demikian,tidak lama lagi ika akan lancarkan satu segmen yang masih terfikir-fikir segmen apa ika nak uolls join. 
Nantikan ok.sentiasa-sentiasa lah update blog ika ini untuk tahu perkembangan semasa berkenaan segmen yang bakal ika lancarkan dalam masa terdekat ini.

Get Ready peeps!! VROM VROM!!

Ahad, 24 Mac 2013

Mini Giveaway Aisyah Humaira

   


Click Link Aishah Humaira


Tarikh luput 31/3/2013

Hurry!!!
 

Ahad, 17 Mac 2013

1 Million Women Purple Walk @ Putrajaya

Assalammualaikum wth..dan selamat hari wanita sedunia.
Pagi tadi,Ika dan bersama team Suruhanjaya Perkhidmatan Awam (SPA) telah mengikuti satu program yang dianjurkan oleh satu badan kerajaan iaitu program 1 Million Women Purple Walk yang berlangsung di dataran Presint 2, Pytrajaya.

Perarakan yang dihadiri beribu manusia dari seluruh pelusuk negeri turut membanjiri sepanjang perjalanan bermula di Dataran Masjid Putrajaya sehinggalah berhadapan Istana Kehakiman Putrajaya.
Walaupun terpaksa berasak-asak dalam lautan manusia itu tidak mematahkan semangat kami untuk terus memberi sokongan pada program yang dianjurkan. Majoriti orang ramai memakai pakaian bewarna purple sempena tema warna 1 Million Women Purple Walk.
Program ini dirasmikan oleh Perdana Menteri Malaysia iaitu Y.A.B Dato' Seri Najib Tun Abdul Razak
Tak mau tulis panjang bebenar jom tengok gambar pula ye.. =)

Ika dan Ibu 

Ika Ibu Zulaikha Aishah Kak Su

Ambil mood dulu sebelum berarak

Barisan PDRM









That's it from me. TQ >.<

Selasa, 12 Mac 2013

Big Experience

 Assalammualaikum wth dan pagi uolls..
Adakah kesemua blogger kesayangan ika sudah bersarapan?Ingat,sarapan wajib diambil tau.Ha..kalau yang baru celik mata tuh sedar-sedarkan lah diri tuh ye..Kata orang-orang tua,kalau lambat bangun rezeki tak masuk rumah tau.
Tak elok tak elok..hewhewhew..

Entry ika kali ni just nak share dengan blogger2 sekalian tentang pengalaman berada dalam bilik mesyuarat. Tapi ini bukan sebarang mesyuarat macam korang-korang meeting koperasi kat sekolah tau. Meeting yang ika joined ni adalah meeting yang dihadiri semua Pegawai bahagian di tempat ika bekerja. Ika sangat beruntung dapat terlibat dalam mesyuarat tersebut walaupun tidak menyumbangkan apa-apa idea pada mesyuarat tersebut. Kiranya jadi tukang dengar la. Ika sangat berterima kasih pada En. Saiful, Cik Fatin dan kak Naz kerana beri ika peluang untuk joined meeting tuh walaupun macam percaya tak percaya gituw..


Ye lah, kita ni pekerja sementara dan baru yang jawatannya dibawah kerani je pun. Otak memang la kosong dalam menyumbangkan apa-apa idea tapi dari segi pengalaman menjadi Urusetia sewaktu sesi temuduga adalah sebanyak sedikit membantu. Time sekolah dulu ada juga terlibat dengan meeting. tapi meeting kelab la kan.hehehe Masuk-masuk je bilik mesyuarat rasa nervouse je siap cakap lagi dengan En. Saiful "Seriuske ika boleh masuk ni. Takut lah.." Kemudian En. Saiful memberi keyakinan pada diri ini "Boleh je la..nanti boleh belajar sikit.."
kalau sudah begitu,terpaksa jelah buat muka confident.
Ika pulak jenis tak kenal siapa nama pegawai-pegawai tuh. Ika kenal pun pegawai-pegawai Bahagian Temuduga Ika je lah..aisemen...adeyh! 

Dalam meeting tersebut mereka harus cari penyelesaian berkenaan sesi temuduga nanti. Ika tak boleh cakap lebih-lebih la kan..sebab ini kira rahsia jugaklah. 

So.as a conclusion just ika dapat simpulkan apa yang Ika cuba nak sampaikan adalah

  1. Sentiasa bersedia dari segi fizikal dan mental sebelum menghadiri sebarang mesyuarat.
  2. Make sure korang kena kenal setiap Ahli Lembaga atau pegawai atasan untuk mengelak kesilapan orang berlaku atau bila orang tanya siap tuh atau siapa pengerusi tak adalah korang terdiam kan.
  3. Jika orang beri peluang, hargailah peluang itu dan jangan say 'NO'! bila diajak atau disuruh.
  4. Anggaplah setiap pengalaman yang dimiliki ibarat pengalaman yang tidak boleh dibeli dengan wang ringgit ok. Tapi kalau korang mampu memiliki pengalaman itu berulang, pasti tak sama dengan pengalaman yang sebelumnya.
Ok itu sahaja ika nak share dengan blogger2 sekalian. Apa-apa nak share boleh je post kan komen anda..Ika tak makan orang la..huhuhu ok chawchinchaww!!!




Sabtu, 9 Mac 2013

Segmen: Tambah follower dengan pantas!!* tanpa blogwalking*

Bismillahirrahmanirrahim...
Assalammualaikum wth and hai hai gojes sekalian.






Ha..nampak tak banner berbentuk bubble pink pink gituw..Kalau nampak uolls 
hot.kalau tak nampak sendiri mau ingat ok. Semasa Ika blogwalking ke 
merata blog akhirnya ika jumpe satu blog yang buat satu segmen dengan 
sangat bijak.Pandai blogger ni ambik hati bloggers dia dengan memberi 
ganjaran yang ummppph gituww..Tak susah pun nak join  segmen ni 
almaklum la..ini segmen yang kedua ika join. Disebabkan blog ika ni kurang 
famous ika patut join untuk menambahkan  ke famous an blog IKAIKAFAID 
ni.aceh..promote pulak. Haruslah..

So..nak tahu cara yang mudah dan pantas join segmen ni??? 
>.< Meyh sini >.<


Follow blog IRA & ALIA AZ (*wajib follow and i'm done)
 
Like My Page & Page In  (*wajib and i'm done)

  Klik Follow semua LIST PESERTA  !! (*wajib dan AKAN DI CEK!)

  Klik LINK ini http://blin.gd/4kEH (*wajib)

 Follow TWITTER IRA & ALIA AZ (*wajib tp kitew x de twitter..hewhew)

 Buat post tajuk Segmen: Tambah follower dengan pantas!!* tanpa blogwalking* (done)
  Bagi Link Post tasi di kotak Komen  
Bagi blog ID sekali ok
 Blog ID : 983493937838472836
Mudah kan??
 Tapi perlu ingat segala komen atau Blog ID anda perlu di post kan di blog IRA  tau bukan di sini.  
 Faedah join segmen ni banyak dan antaranya dapat menambahkan kenalan 
 sesama blogger. gituww dia na..Tapi kalau uolls nak komen berkenaan 
 blog IKAIKAFAID boleh je..
OK SELAMAT BERSEGMEN!!